Liliancam Weblog Archief

Actueel Weblog

Archieven:

03-2006
11-2005
10-2005
09-2005
08-2005
07-2005
05-2005
04-2005
03-2005
02-2005
01-2005
12-2004
11-2004
10-2004
09-2004
08-2004
07-2004
06-2004
05-2004
04-2004
03-2004
02-2004
01-2004
12-2003
11-2003
10-2003
09-2003
08-2003

28-06-2004
DVD Egypte (2)

027-klein.jpgNog steeds bezig met de DVD van onze vakantie in Egypte. Ik had de ruim 4 uur basis materiaal al een keer bewerkt en daar ongeveer de helft van weggegooid. Nu ben ik dat bewerkte basismateriaal verder aan het bewerken. Ik schat dat ik ongeveer op de helft ben. Van ruim 80 minuten bewerkt basismateriaal is nu nog maar 25 minuten over. Dus als het zo doorgaat houd ik aan het einde ongeveer een uur film over.
En dan nog de teksten en de muziek eronder zetten, de menu's maken en de boel op een DVD'tje branden. Ik hoop dat ik dit van de zomer verder af kan maken. De foto's en het reisverslag staan overigens al online en een voorproefje met een stukje film van Cairo (incl. pyramides) is ook nog steeds te downloaden. Commentaar is van harte welkom zodat ik de film misschien nog beter kan maken.
Maar morgen eerst de koffer inpakken. Woensdag vertrekken we voor een weekje naar Barcelona.

Gepost door Lilian om 23:24 uur
Vakantie!!!

Vanmorgen nog even naar het werk geweest van 7.00 tot 11.00 uur om samen met mijn collega's op het secretariaat te proberen of we onze nieuwe telefoontoestellen onder bedwang konden krijgen.
Afgelopen weekend is er namelijk een complete nieuwe telefooncentrale inclusief nieuwe toestellen geplaats.
Waar we vooraf al bang voor waren was dus inderdaad gebeurd. Een aantal instellingen en functies die we onder de oude centrale zeer veel gebruikten werkten niet of we konden niet uitvinden hoe we ze konden gebruiken. Tot overmaat van ramp knapte ook nog mijn telefoonsnoer omdat deze te kort was. Toen ik om 11.00 uur wegging om toch maar vakantie te gaan houden was mijn telefoon nog steeds "dood" en werkten de functies ook nog lang niet zoals we dat graag wilden.

Maar zelf kon ik niets meer doen. Ik heb een lijst met alle mankementen/vragen op de fax gezet naar het klachtenmeldpunt voor de nieuwe centrale en nu moeten zij het maar verder in orde maken.

Collega's veel sterkte de komende dagen en ik hoop dat alles snel weer zo werkt als dat we dat gewend waren. En burgers van Apeldoorn en anderen die de Gemeente Apeldoorn proberen te bellen ... ik hoop dat u een beetje geduld en begrip heeft want voor de medewerkers is het ook vervelend dat ze u niet zo te woord kunnen staan als dat we gewend zijn.

Gepost door Lilian om 12:36 uur
27-06-2004
DVD Egypte

Ruim een half jaar geleden hebben we een rondreis door Egypte gemaakt. Ik had de videobeelden al wel op mijn PC gezet maar was er nog niet aan toegekomen om ze te bewerken. Dit weekend ben ik er maar eens mee aan de slag gegaan.
De eerste 13 minuten zijn klaar. Daar moet alleen nog maar muziek en tekst onder. Voor nieuwsgierigen is er alvast een voorproefje te downloaden. Klik hier!

Gepost door Lilian om 22:04 uur | Reacties (1)
26-06-2004
Ernaast

Ik zat er toch wel een beetje naast met mijn voorspelling. OK, de wedstrijd was best spannend om naar te kijken maar de wedstrijd tegen TsjechiŽ blijft voor mij tot nu toe de mooiste pot om naar te kijken.
Het was na 90 minuten voetbal wel gelijk spel, maar geen 2 - 2 en na de verlenging was het nog steeds 0 - 0 en dat had ik toch niet helemaal verwacht.
Gelukkig ging er een penalty van Zweden hoog over en hield Van der Sar de 6e penalty van Zweden mooi uit het net. En dan Robben ... die schoot die laatste penalty wel erg koelbloedig in!
Mijn oranje t-shirt en pet mogen dus mee in de koffer naar Barcelona. Dennis moet maandag maar even aan een collega vragen waar we het beste op een terras naar Nederland - Portugal kunnen gaan kijken.

Gepost door Lilian om 23:43 uur
Kwartfinale

vlaggen.gif

Vanavond de kwartfinale Zweden - Nederland. Zelf denk ik dat het een mooie wedstrijd wordt om naar te kijken. Minstens net zo spannend als tegen TsjechiŽ. Twee aanvallende ploegen die na 90 minuten denk ik met 2 - 2 gelijk staan. En dan verwacht ik dat Nederland in de verlening scoort en Nederland uiteindelijk met 2 - 3 wint van Zweden.
Maar het zou net zo goed andersom kunnen gaan. We zullen het vanavond wel zien.

Gepost door Lilian om 14:07 uur
23-06-2004
D'rop

"We" hebben het gehaald! TsjechiŽ heeft de Duitsers eruit gewerkt. Hartelijk bedankt TsjechiŽ, en gefeliciteerd met jullie mooie eerste ronde!
En gelukkig hebben "onze jongens" ook een goeie pot voetbal gespeeld en een nette 3 - 0 op het scorebord gezet tegen de Letten. En als Letland niet zo'n goeie keeper had, was het misschien wel 8 - 0 geweest.
Zaterdag de kwart-finale tegen Zweden. Dat kon wel eens een mooie pot worden want de Zweden voetballen ook aanvallend. En als dat dan goed gaat voor Oranje dan ...
... mag mijn Oranje pet mee naar Barcelona. 30 juni op een terras Nederland - Portugal/Engeland ??? Ik hoop het!
En als we dan nog meer geluk hebben dan kunnen we op 4 juli ook nog met een oranje pet op naar de finale kijken.

We zullen het zien ...

Gepost door Lilian om 22:42 uur
Erop of eronder!

Vanavond de laatste wedstrijd op het EK Voetbal 2004? Ik wil niet pessimistisch zijn, maar ik verwacht dat Nederland eruit ligt na vanavond. Allereerst moeten ze eerst maar eens van Letland winnen, en dat zouden ze zelfs nog wel eens kunnen verprutsen. En dan moet Duitsland ook nog eens verliezen van of gelijk spelen tegen TsjechiŽ. Als TsjechiŽ nog punten moest halen was dat waarschijnlijk geen probleem, maar nu zij al zeker weten dat ze doorgaan, vraag ik me af of ze Duitsland niet stiekum laten winnen. Wie weet hoeveel Duitsland daarvoor over heeft ???
We zullen het wel zien vanavond. Ik hoop in ieder geval dat de wedstrijd vanavond leuk wordt om naar te kijken.

Gepost door Lilian om 07:14 uur | Reacties (1)
19-06-2004
Genaaid ...

... en dan bedoel ik niet een lekker potje sex, maar genaaid door de scheidsrechter. Ze zeggen dat dit de beste scheidsrechter van het tournooi is, maar daar geloof ik niets van. Hij had toch echt in de eerste helft een penalty moeten geven toen Van Nistelrooy zo vastgehouden werd in het strafschopgebied. En dan die tweede gele kaart voor Heitinga ... er was toch echt niets aan de hand volgens mij.
En nu ... nu zijn we afhankelijk van de uitslag van TjechiŽ - Duitsland. En Oranje moet natuurlijk winnen van Letland. Ik hoop maar dat daar een andere scheidsrechter in het veld staat.

Gepost door Lilian om 22:42 uur | Reacties (2)
Webcams online

webcam.jpgVandaag hebben Dennis en ik samen wat aandacht besteed aan onze webcams. Er zijn er nu 3 online. Twee Dynalink-cammetjes die streamen en een IP-cam die 1 x per 15 sec. een plaatje maakt. Het voordeel van de IP-cam is dat we die op elke plek waar stroom aanwezig is kunnen aansluiten. Die houdt nu in de keuken de voerbakjes en de kattenbakken in de gaten. Gewoon voor de gein totdat we dat zat zijn en weer een andere plek voor de cam zoeken.

Gepost door Lilian om 19:16 uur
Oranje moet weg

Milieupolitie Zwolle: Oranje moet weg

18 JUNI 2004 - ZWOLLE - ĎZe nemen me in de maling. Dat was mijn eerste gedachte toen die twee mannen bij me aanbelden en vroegen of die slingers met oranje vlaggetjes van ons waren. Maar ze legitimeerden zich als medewerkers van de milieupolitie en sommeerden me die vlaggetjes nog diezelfde dag te verwijderen.Ď

Angelique Schotman kan het bezoek dat ze gisteren kreeg nog nauwelijks bevatten. De Zwolse woont met haar vriend Joop Teters aan de Donker Curtiusware in Zwolle-Zuid. Hun woning is, zoals bij heel veel Nederlanders, versierd in oranje-stijl. Aan de achterzijde hadden ze langs de verkeersluwe IJsselcentraleweg tussen twee bomen nog twee slingers en een oranje zeil bevestigd. En vooral daarop had de politie het voorzien.

De met stomheid geslagen Angelique en Joop hebben vervolgens contact gezocht met de politie. ĎDe eerste reactie daar was: Ďhoe kan dat nou, alles moet nu toch oranje wezen?ĎUiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Er bleek iemand geklaagd te hebben. ĎAlle andere Zwollenaren met slingers aan bomen hadden daarvoor bovendien een vergunning. We moesten het spul direct verwijderen.Ď

Uit De Stentor van zaterdag 19 juni 2004

Wat een zielige actie van de Milieupolitie in Zwolle. En ook zielig dat mensen hierover gaan klagen bij de politie. Waarom niet gewoon bij je buren aanbellen als je ergens last van hebt? OK, misschien klapperde dat zeil wel in de wind, maar dan kun je toch gewoon aan je buren vragen of ze het weg willen halen? En die vlaggetjes ... daar hangen kilometers van in Nederland, daar ga je toch niet moeilijk over doen?

Gepost door Lilian om 14:46 uur
Yetisports

yetisports.jpg

Op deze site staan echt hele leuke spelletjes met pinguins.
Veel speelplezier!

www.yetisports.org

Gepost door Lilian om 11:48 uur | Reacties (4)

www.liliancam.net